Αθ. Διάκου 18, 84801 Αδάμαντας Μήλου

+30 22870 22122, +30 694 4555592

Οι Υπηρεσίες μας

Ρυμουλκήσεις

 

Διαθέτουμε 3 πλοία ρυμουλκά τα οποία εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μήλου. To Ρ/Κ Nikolas κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, το Ρ/Κ Milos Pilot έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, ενώ το μεγαλύτερο από τα τρία, το Ρ/Κ Poseidon, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Αγγλία.

Τα συγκεκριμένα πλοία μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση ρυμούλκησης που αναλογεί στις δυνατότητές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μήλου. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις των συνθηκών.

Τα τρία ρυμουλκά διαφέρουν ως προς την ελκτική τους δύναμη, το βάθος που μπορούν να δράσουν, αλλά και στο τι μπορούν να προσφέρουν. Επίσης, διατίθεται επιπρόσθετος εξοπλισμός και παρέχεται δυνατότητα χρήσης και αξιοποίησης του, σε άλλες λιμενικές υπηρεσίες. Όπως για παράδειγμα πυρασφάλεια, πυρόσβεση, αντιρρύπανση, καταδυτικές εργασίες και απάντληση υδάτων.

Διασώσεις – Ναυαγιαιρέσεις

 

Η εμπειρία μας στο ιδιαίτερο κομμάτι της παροχής βοήθειας (διάσωσης και ναυαγιαίρεσης), ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής μας, περίπου απο το 2000. Από τα πρώτα χρόνια δράσης της, έχει να επιδείξει διασώσεις σε διαφόρων ειδών συμβάντα, στη Μήλο, στη Σέριφο και στην ευρύτερη περιοχή.

Διασώσεις πλοίων (Ιστορία) :

– 2003, Africa, Μήλος, διασώθηκαν 12 άτομα, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.
– 2004, Σέριφος Apolon expres – Βεντούρης sea lines, βγήκε σε βουνό, διάσωση (160 άτομα).
– 2005, Ρήγας Saylor, Αδάμαντας Μήλου (60 τόνοι μαζούτ θάλασσα)
– 2007, Κορνάρος Βιτσέτζιος.
– Παντόφλα Κίμωλος, Αποκόλληση από τα βαθύ.

– Κάθε χρόνο γίνονται διασώσεις σε κότερα, συνήθως λόγω ακυβερνησίας.
– Ρυμούλκηση πολεμικού ναυτικού.
– Διασώσεις λαθρομεταναστών (περισσότερα σπο 600 άτομα) συνεργασία με το ΥΕΜ.

Διασώσεις ανθρώπων (Ιστορία):

– Υποθέσεις ΕΚΑΒ, σαλάχια, καρδιακή προσβολή, τσιμπήματα, μεταφορά στη Σύρο.
– “Ο άνθρωπος της χρονιάς” το 2010 ή το 2012.

 

Αντιρρύπανση

 

Mε έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ευαισθητοποίηση για τη συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση της εταιρείας αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που την απαρτίζει.

Μερικές από τις υπηρεσίες είναι:

– Υλικοτεχνική υποδομή για περιπτώσεις αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.
– Υπηρεσίες περιορισμού, περισυλλογής και απομάκρυνσης ρυπογόνων ουσιών.

Η εταιρεία διαθέτει πλωτά φράγματα αντιρρύπανσης, απορροφητικά υλικά, αντλίες, μικρά εξειδικευμένα σκάφη κλπ.
Τα εξειδικευμένα σκάφη, είναι σκάφη επιφυλακής και λειτουργούν κάτω από το νομικό καθεστώς κανονισμών αντιρρύπανσης (ΓΚΛ1,21, 23). Είναι εξοπλισμένα µε πλωτά φράγματα, απορροφητικά μέσα, αντλίες κ.α.
Παρέχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης πιθανής ρύπανσης σε 24ωρη βάση και υπηρεσία επιφυλακής για την εκφόρτωση επικίνδυνων φορτίων (πχ πετρελαιοειδή, μόλυβδος, χημικά, ελαιόλαδο, κοντέινερ με χρώματα, τοξικά κ.α. ).

Υποβρύχιες – Καταδυτικές Εργασίες

 

Έχουμε την εμπειρία εργασιών σε διεξαγωγή εξειδικευμένων υποθαλάσσιων εργασιών. Έχουμε λάβει μέρος σε υποβρύχιες έρευνες, υποβρύχιες επιθεωρήσεις, υποβρύχιες κατασκευές, καθώς και σε ποντίσεις – επισκευές αγωγών και καλωδίων. Έχουν γίνει προσαιγιαλώσεις καλωδίων, υποβρύχιες συγκολλήσεις και υποβρύχιες εργασίες δυτών.

Έχουν λάβει χώρα υποβρύχιες τεχνικες εργασίες, δειγματοληψία και μελέτες βυθού, ενώ έχουμε συνεργαστεί επίσης με μεγάλες εταιρείες υποβρύχιας απεικόνισης βυθού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μήλου, παρέχουμε εξειδικευμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για το κομμάτι των καταδύσεων, όπως:

– 3 μονάδες παροχής πεπιεσμένου αέρα για πλήρωση φιαλών,
– 2 μονάδες χαμηλής πίεσης για πλήρωση υποβρύχιων ανυψωτικών μέσων,
– Ανυψωτικά μέσα για ανέλκυση 100 tn.,
– Συστήματα υποβρύχιας κοπής και συγκόλλησης,
– Μηχανήματα ενδοεπικοινωνίας, μηχανήματα εξαρτημένης κατάδυσης.
– Εξειδικευμένος υποβρύχιος πλήρης εξοπλισμός για φωτογραφήσεις & βιντεοσκοπήσεις.

Τα παραπάνω βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένα στη Μήλο και μπορούν να μεταφερθούν δια θαλάσσης στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις – ανάγκες.

Μεταφορά Επιβατών

 

Η εταιρεία επιμελείται και εκτελεί την μεταφορά επιβατών, σε περιπτώσεις αλλαγής πληρωμάτων, μεταφορά υπαλλήλων πρακτορείων και λοιπού προσωπικού.

 

Καβοδεσία

 

Η εταιρεία επιμελείται και εκτελεί την από ξηράς και από θαλάσσης καβοδεσία των πλοίων στις εγκαταστάσεις φορτώσεων – εκφορτώσεων στον λιμένα Αδάμαντα της Μήλου, στον λιμένα Βουδίων και περιξ της νήσου Μήλου.

VHF Channels

Channels

10 Vichos Tugs MC

11 Port Police

x