Αθ. Διάκου 18, 84801 Αδάμαντας Μήλου

+30 22870 22122, +30 694 4555592
Μήλος: Λιμενικό και γιατροί διέσωσαν 40χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ σε ιστιοφόρο

Μήλος: Λιμενικό και γιατροί διέσωσαν 40χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ σε ιστιοφόρο

Λιμενικό και γιατροί διέσωσαν τουρίστρια από την Πολωνία, 40 χρονών, που επέβαινε σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου και η οποία έπαθε αλλεργικό σοκ και κινδύνευε η ζωή της.

Το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιουλίου 2022 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού οτι η 40χρονη πιθανότατα από κάτι που έφαγε, είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Άμεσα με εντολή της Λιμενικής Αρχής Μήλου απέπλευσε για το σημείο που βρισκόταν το ιστιοφόρο, ιδιωτική λάντζα στην οποία επέβαιναν ένα στέλεχος του Λιμενικού και δυο γιατροί, που ενεργοποιήθηκαν από το τοπικό λιμεναρχείο.

Πολύ γρήγορα έφτασαν στο ιστιοφόρο, οι γιατροί έκαναν στη γυναίκα δυο ενέσεις αδρεναλίνης και στη συνέχεια τη μετέφεραν στο λιμάνι της Μήλου, όπου την περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος του λιμενικού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μήλου

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 40χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του Τ/Ρ-Ε/Π-Ι/Φ ¨ΕΛΛΗ¨ Ν.Π. 12517, έχρηζε παροχής πρώτων βοηθειών, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Μήλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ¨ΔΡΑΚΩΝ¨ Ν.Μ. 48, με ιατρικό προσωπικό, συνοδεία στελέχους ανωτέρω Λιμενικής Αρχής. Εν συνεχεία, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατόπιν σταθεροποίησης της κατάστασης της υγείας της επιβάτιδος, έγινε μετεπιβίβαση της σε ανωτέρω Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ, η οποία κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Αδάμαντα ν. Μήλου. Η εν λόγω ασθενής, διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μήλου για περαιτέρω εξετάσεις, συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ευχαριστήριο Λιμενικής Αρχής Μήλου

Η λιμενική Αρχή Μήλου επιθυμεί να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου κ.κ. Αποστολόπουλο Ηλία, Πιτταρά Ανδριανή και Κυρίτση Αντώνιο καθώς και την πλοιοκτήτρια εταιρεία της Ε/Γ-Λάντζας «ΔΡΑΚΩΝ» Ν.Μ. 48, «ΒΗΧΟΣ ΡΥΜΟΥΛΚΑ Ν.Ε.» με νόμιμο εκπρόσωπο τον κ. Βήχο Δημήτριο για την άμεση και καίρια συνδρομή τους στο περιστατικό έρευνας και διάσωσης με αλλεργικό σοκ που έλαβε χώρα στις 12-07-2022 εντός Ε/Π-Σ/Ρ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΝΙ» ν. Μήλου.

VHF Channels

Channels

10 Vichos Tugs MC

11 Port Police

x